ОСНОВИ НА ФРИЗЬОРСКАТА ПРОФЕСИЯ

POSTED BY ДЪЛГОЛЕТИЕ | ЮНИ 11, 2017 | НОВИНИ

Първо идва талантът, после се ражда мечтата, накрая те срещат опита и се превръщат в нов професионалист. За да станете успешен фризьор, се изисква, както много, така и малко. Следването на мечтата за успех е началото на пътя. Ето няколко основни насоки в новата професия.
  1. Получавате това, което давате. Ако влагате енергия и развивате уменията си, може да очаквате интересни клиенти и солиден бизнес.
  2. Грешките са част от работата. Не се страхувайте да сбъркате. Ако сгрешите дължината или цвета, разберете защо, научете се и продължете напред.
  3. Нужни са индивидуални решения. И най-хубавата прическа трябва да е съобразена със стила, характера и физическите дадености на клиента.
  4. Трябва и упорита работа. Разкрасителният бизнес се развива с бясна скорост. Ако карате през просото или лежите на стари лаври, несъмнено клиентите и шефовете ще го забележат.
  5. Интернет пространството ви е пръв приятел . Популяризирайте работата си. Търсете широко поле за изява. Стигнете бързо и лесно до нови клиенти, като използвате модерните онлайн платформи.
  6. Представителните и оригинални визитки са задължителни. При това те трябва да бъдат не само подходящо изработени, но и под ръка по всяко време в салона или извън него.
  7. Търговските изложения не са за изпускане. Те са добри места за получаване на отстъпки за продукти, създаване на контакти в средата, запознаване с нови тенденции.
  8. Предлагайте гъвкавост. Персонализирайте работното си време за лоялните си клиенти. Те ще оценят, ако отворите малко по-рано или затворите една идея по-късно.
  9. Заложете на стабилните основи. Неизбежно се нуждаете от квалифициран курс за фризьори, опитен преподавател и подходяща база за обучение.
  10. Търсете начини за продължаване на обучението. Информацията и вдъхновението са навсякъде около вас и всеки опит може да ви обогати. Запазете контактите си от вече изкарания курс за фризьор. Поддръжайте ги, за да можете да получите съвет или подкрепа. Бъдете и вие на разположение, за да предадете своя опит, когато начинаещ колега се нуждае.
автор: Анна Радева

КУРС ПО ФРИЗЬОРСТВО : ВАРНА, ВЕЛИКО ТЪРНОВО, СОФИЯ, СЛИВЕН


TAGS

Comments

Popular posts from this blog

Как да си отворим салон за красота

ЦЕНТЪР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ ДЪЛГОЛЕТИЕ

ПРЕПОДАВАТЕЛИ