ВСЕКИ САЛОН ТРЯБВА ДА РАЗПОЛАГА С БЮДЖЕТ ЗА МАРКЕТИНГ

POSTED BY ДЪЛГОЛЕТИЕ | МАРТ 12, 2018 | НОВИНИ
Управлението на собствен бизнес в разкрасителния сектор не е лесна задача. Успехът, макар и понякога разтегливо понятие, най-общо се изразява в създаването на популярен и рентабилен салон. За да се случи това, се налага да се използват различни маркетинг стратегии, които често вървят ръка за ръка с конкретен бюджет.

КАК ДА ОПРЕДЕЛИМ БЮДЖЕТ?


Една е основната цел на всеки новооткрит или наложен салон за красота – растеж. Растежът на клиентите, на приходите, на популярността. Няма как да получите, без да инвестирате. Бюджетът за маркетинг трябва да отговаря на размерите на бизнеса и неговите цели. Можете да анализирате резултатите от месеца и да обмисляте какви средства да вложите за следващия период. Не забравяйте, че стратегията за маркетинг трябва да обхваща не само бъдещите клиенти, но и настоящите.

КЪМ КОГО ДА ГО НАСОЧИМ?


И тук идва най-важният въпрос, трябва ли да се придържаме към всеки един клиент по един и същ начин, или трябва да влагаме повече маркетингови стратегии и средства за запазването на лоялните си посетители. Правилният отговор е, че е необходимо да насочим маркетинговите си усилия към клиентите, които най-много допринасят за възхода на бизнеса. Това са редовните посетители, възползващите се от различни услуги, клиентите, които закупуват продукти. Те превръщат бизнеса в успешен. Разбира се, прилагайте маркетингови стратегии и към новите клиенти, непостоянните или тези, които използват малък диапазон услуги, но не забравяйте кои са приоритетните ви посетители в салона.

ОПИТЪТ НА ОБУЧИТЕЛЕН ЦЕНТЪР ДЪЛГОЛЕТИЕ

По време на курсовете нашите преподаватели редовно срещат млади хора, мечтаещи да ръководят собствен бизнес. В зависимост от завършеното обучение – курс по гримкурс по маникюркурс по козметикакурс по масажкурс по фризьорствокурс по микроблейдинг или друг, младите кадри целят да отворят свои салон за красота, където да се развиват самостоятелно. Ние подкрепяме техните стремежи с ценни напътствия по време на курсовете, като оставаме на тяхно разположение и след приключване на проведените обучения.
Автор: Анна Радева

КУРСОВЕТЕ НА ОБУЧИТЕЛЕН ЦЕНТЪР ДЪЛГОЛЕТИЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ В:

Велико Търново, Варна, София, Свищов, Пловдив

Comments

Popular posts from this blog

Как да си отворим салон за красота

ПРЕПОДАВАТЕЛИ