ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С РЕФЛЕКСОТЕРАПИЯТА, ЕДИН РАЗЛИЧЕН МАСАЖЕН ПОДХОД

POSTED BY ДЪЛГОЛЕТИЕ | ДЕКЕМВРИ 18, 2017 | НОВИНИ
Рефлексологията се прилага най-често в областта на ходилата и дланите. Тя се основава на идеята, че натиска върху дадени точки на човешкото тяло оказва терапевтично влияние върху други части от него. Алтернативната лечебна техника е обект на сериозен интерес както сред професионалистите, завършили курс по масаж, така и сред почитателите на разнообразните масажни методи.

ДАТИРА ОТ ДЪЛБОКА ДРЕВНОСТ


Кога е поставено началото на рефлексологията няма точна информация. Сведения за рефлексотерапия се намират от преди 5000 години в древна Азия и Близкия изток, тогава методът се използва за общо лечение. Все по-търсен става подходът през последните години. В Дания масажната техника е част от здравната програма на служителите.

ВСЯКА ТОЧКА ИМА СВОЕ ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ


За лечебните свойства на масажния метод се използват карти. Така специалистите успяват да стимулират точните зони на тялото и вътрешните органи. Съществуват специални карти за ръцете, краката и дори за ушите. Местата за точков масаж са точно определени, те са в синхрон с мястото на частите на тялото. Лявото стъпало съответства на лявата страна на тялото, а дясното – на дясната. Пример – жлъчният мехур е отдясно, там се намира и рефлексната му точка.

СЪЩНОСТ НА РЕФЛЕКСОЛОГИЯТА


Това е алтернативно терапевтично лечение. Може да се определи като масаж, но има съществени разлики със стандартната масажна терапия. Рефлексологията е концентрирана върху специфични области на ръцете, краката и ушите. Като най-ефективен се определя масажът на стъпалата. На краката се откриват основни рефлекторни точки, които могат да окажат влияние върху работата на важни органи и системи в тялото на човека.
Повече за видовете масажни техники и техните предимства можете да разберете, като се запишете на курс по масаж към Обучителен център Дълголетие.
Автор: Анна Радева

КУРС ПО КЛАСИЧЕСКИ И ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ :

Варна, Велико Търново

Comments

Popular posts from this blog

Как да си отворим салон за красота

ЦЕНТЪР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ ДЪЛГОЛЕТИЕ

ПРЕПОДАВАТЕЛИ