КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ПРЕДИ ДА ОТИДЕМ НА МАСАЖ

POSTED BY ДЪЛГОЛЕТИЕ | ОКТОМВРИ 30, 2017 | НОВИНИ
курс по масаж
Все още има хора, които смятат масажа за луксозно преживяване или никога не намират свободно време за спа терапия. И докато някои отлагат, други редовно посещават своя личен масажист и се отдават на релакс. Не се притеснявайте, ако ви се случва да отидете на масаж за първи път. Прочетете тази статия, за да се чувствате подготвени за новото преживяване.

ИМА ЛИ ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ДРЕХИ ПРЕДИ И СЛЕД МАСАЖ?

Облеклото преди провеждане на процедурата не е от голямо значение. Носете удобни дрехи, съобразени с вашето ежедневие. По-важно е какво ще облечете после. След провеждане на масажа, е добре да изберете леки, комфортни дрехи, които ще удължат чувството на релакс и спокойствие.

КРИЕ ЛИ МАСАЖНАТА ТЕРАПИЯ РИСКОВЕ?

Ако нямате медицински показания, които да ви ограничават да се подложите на масаж, то тази процедура е напълно безопасна за вас. Придружаващите заболявания могат да бъдат съобразени от специалиста, като той задължително трябва да разполага със съответната квалификация / професионален курс по масаж или диплома за рехабилитатор / .

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА ИМА БОЛКА ПО ВРЕМЕ НА ИЛИ СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА?

В повечето случаи болка не се усеща. Ако получавате по-дълбок масаж на тъканите, е нормално да изпитате лек дискомфорт. Тази чувствителност издава положителния ефект от масажа и отминава бързо.

ИМА ЛИ МАСАЖЪТ ЛЕЧЕБЕН ЕФЕКТ?

Да, масажът може да подобри физическото състояние на клиента. Масажната терапия дава релакс, но и положителни ефекти върху здравето. Този вид процедура е изкуство и наука едновременно. Затова специалистите задължително завършват подходящи курсове по масаж, които им дават възможност да практикуват безопасно професията.

КАК СЕ СЪЧЕТАВАТ АКТИВНИЯТ НАЧИН НА ЖИВОТ И МАСАЖНИТЕ ПРОЦЕДУРИ?

Ако живеете динамично и практикувате някакъв вид спорт, то масажът ще е още по-полезен за вас. Добавяйки спа терапията към ежедневието си, ще си осигурите по-добри и по-бързи резултати. Говорете със своя терапевт какви конкретни масажни дейности са препоръчителни за вашата спортна активност.
автор: Анна Радева

КУРС ПО КЛАСИЧЕСКИ И ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ :

Варна, Велико Търново

Comments

Popular posts from this blog

Как да си отворим салон за красота

ЦЕНТЪР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ ДЪЛГОЛЕТИЕ

ПРЕПОДАВАТЕЛИ