ПРАКТИКАТА И ДОБРОТО ПОРТФОЛИО СА КЛЮЧА КЪМ УСПЕШНИЯ ГРИМЬОР

POSTED BY ДЪЛГОЛЕТИЕ | НОЕМВРИ 13, 2017 | НОВИНИ
Началото в професията на гримьора задава обучението. Завършването на курс по грим е подходящата основа, среда и мотивация за бъдещата работа. Дотук приключва познатата част и започва индивидуалното развитие на артиста. Колко добър и популярен ще стане гримьорът зависи от много фактори, като част от тях изброихме в следващите редове.

ПРАКТИКАТА


Макар да е от изключителна важност, професионалният курс по грим няма да ви превърне в блестящ артист, ако вие не положите усилия затова. Практиката е основния фактор, който ще ви направи добър професионалист. В началото нямате нужда от тонове скъп макиаж, достатъчно е да инвестирате в разнообразни четки. Различният начин на употребата им ще даде различна светлина на работата ви. Особено при гримирането на окото, подходящата четка е от изключително значение. За развитие на уменията трябва да тренирате върху различни лица. Търсете разнообразни форми на лицето, на цвета на кожата, на очите. Гримирайте хора от различни възрасти. Правете снимки на завършените клиенти. Важно е да оцените работата си не само на живо, но и при заснемане. Не забравяйте, че гримът за снимки трябва да бъде по-силен от този, който обикновено правите. На фотосите стандартният грим се измива, което налага по-забележими нюанси.

ПОРТФОЛИОТО


Онлайн портфолиото днес е основната визитна картичка на работата ви. Благодарение на съвременните технологии, вече можете да привлечете вниманието на неограничен брой хора. Създаването на личен сайт е първата стъпка към изработване на онлайн портфолио. Бихте могли да наемете фирма, която да създаде желаната платформа, където постоянно да качвате снимки и полезна информация. Важно е портфолиото ви да бъде допълнено от добре поддържани акаунти във фейсбук, туитър, инстаграм и навсякъде, където прецените. Проектът може да ви излезе скъпо и по-достъпно, като това зависи от специалистите, на които ще се спрете да ви помогнат за онлайн услугата. Печатното портфолио също е красив вариант за презентация на гримьорските ви умения. Изберете големи снимки, поставете ги в професионално изглеждащ кожен албум и сте готови да се срещнете с всеки потенциален клиент.  
Автор: Анна Радева

КУРС ПО ПРОФЕСИОНАЛЕН ГРИМ:

Варна, Велико Търново, София


Comments

Popular posts from this blog

Как да си отворим салон за красота

ПРЕПОДАВАТЕЛИ