ПЪТЯТ ОТ КУРСА ДО УСПЕШНИЯ ФРИЗЬОР

POSTED BY ДЪЛГОЛЕТИЕ | АВГУСТ 13, 2017 | НОВИНИ
Всяка нова работа е вълнуващо начинание, особено в случаите, когато смяната на професията е кардинална. Фризьорството е интересен занаят, който предлага многобройни варианти за развитие и самоусъвършенстване. Поради особеностите на съвременното общество, изключително ориентирано към модата и добрата поддръжка, фризьорската дейност никога не стихва. За специалисти в областта и тепърва завършили курсове по фризьорство работа се намира лесно. По-трудна е качествената реализация в дългосрочен план, затова ви предлагаме част от добрите практики на успешните фризьори.

ПОЛОЖЕТЕ СТАБИЛНИ ОСНОВИ


За да станете фризьор не е необходимо да сте добър, но несъмнено това е за предпочитане. Във всяка работа се откриват хора, които са придобили квалификационна степен, без да могат да се похвалят със сериозни умения. Затова не подценявайте източникът на първоначалните ви знания, нуждаете се от реномирано място, където да изкарате своя курс за фризьор. Полагането на стабилни основи е от ключово значение.

ПОСТАВЕТЕ НУЖДИТЕ НА КЛИЕНТА НА ПЪРВО МЯСТО


Не мислете, че подстригването, боядисването и подхранването са достатъчни, за да отговорят на очакванията на клиента. Много фризьори могат да осигурят подобна грижа, но ниското качество на обслужване се оказва техния препъни камък. Вие трябва да се стремите към уменията, отношението и крайния резултат, който постигат специалистите, работещи в доказани фризьорски салони. Вашата репутация ще зависи от качеството на услугата и от вашето отношение. Колкото повече отговаряте на нуждите на вашите клиенти, в толкова по-добър специалист ще се превърнете.

ОВЛАДЕЙТЕ КЛЮЧОВИТЕ ФРИЗЬОРСКИ УМЕНИЯ


Разглеждайте фризьорската професия като изкуство. За да я изпълнявате правилно, вие трябва да се възприемате за артист. Също както при художниците, на вас ви е необходимо разбиране за основите за смесване и прилагаме на цветове. Несъмнено ви трябват умения за контролирано боядисване, което ще е част от професионалното ви ежедневие. Важно е още да придобиете добри умения в дизайна. Независимо дали ще имитирате фризури на експерти в бранша или ще ескпериментирате със свои идеи, необходимо е да го вършите уверено и професионално. Творческото мислене е плюс във фризьорския занаят, то ще ви помогне да видите и разберете много техники, които изглеждат непонятни за останалите.

автор: Анна Радева

КУРС ПО ФРИЗЬОРСТВО :

Варна, Велико Търново, София, Сливен

Comments

Popular posts from this blog

Как да си отворим салон за красота

ПРЕПОДАВАТЕЛИ