ВИДОВЕ ГРИМ СПОРЕД СФЕРАТА НА РЕАЛИЗАЦИЯ

POSTED BY ДЪЛГОЛЕТИЕ | ЮЛИ 2, 2017 | НОВИНИ
Много възможности за интересна и динамична кариера се отварят пред младите кадри, току що завършили курс за грим. Това е артистична, модерна професия, която дава шанс за чудесно развитие на творчески личности, надарени с точна ръка, въображение и поглед над стандартите за красота. Немалко са професионалните пътища, по които може да поеме начинаещият гримьор. Подобно на всеки друг творчески поток и тук се откриват специализации в конкретни сфери.

ГРИМ ЗА СПЕЦИАЛНИ ПОВОДИ


Най-добре развитата ниша за гримьори в страната. Тук художниците на грим се специализират в подготовката на клиентите за сватби, социални събития, корпоратични мероприятия, изяви на червения килим и всякакви други официални поводи. След като добие рутина и популяризира работата си, гримьорът има възможност да работи на повикване, като това създава условия за гъвкавост на работното време.

ГРИМ ЗА МОДНИ РЕВЮТА ИЛИ ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОДУКТИ


Модни снимки в списания, представяне на модели, по време на ревюта – това са само част от възможностите във фешън индустрията, която задължава лицата й да блестят с безупречен макиаж. Демонстрацията на грим техники в големи магазини или изложения, с цел реклама на продукти, е друг шанс за професионално усъвършенстване.

ГРИМ ЗА ФИЛМОВИ, ТЕЛЕВИЗИОННИ ИЛИ ТЕАТРАЛНИ ПРОДУКЦИИ


Този грим се интерпретира винаги заедно с познания за осветлението и неговото влияние върху външния вид. Тук професионалистите по гримиране обикновено работят върху визията на актьорите, за да бъде тя съобразена със специфичните роли и герои. Понякога макиажът включва, както кино грим, така и специални ефекти. За постигането на сложни образи се изискват професионални курсове за грим, задълбочени познания и голяма доза трудолюбие.

ГРИМ ЗА ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ, ЛИЧНИ УСЛУГИ


Много популярни лица наемат професионалисти в областта на макиажа, за да изглеждат винаги безупречно. Гримьорите ги придружават в пътуванията им в страната и по света. Това е изключително полезно за съответния артист /по грим/, тъй като му носи безценна реклама. В световен план се срещат много гримьори, които след работата си със звезди също се превръщат в известни личности.

автор: Анна Радева

КУРС ПО ПРОФЕСИОНАЛЕН ГРИМ:

Варна, Велико Търново, София, Шумен


Comments

Popular posts from this blog

Как да си отворим салон за красота

ЦЕНТЪР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ ДЪЛГОЛЕТИЕ

ПРЕПОДАВАТЕЛИ